28 Nisan 2015 Salı

Bakur Belgeseli Full İzle


9 yorum:

  1. ızleyın hangı gorusten olursanız olsun ınceleyın

    YanıtlaSil
  2. İstanbul Film Festivali’ndeki gösterimi Kültür Bakanlığı’nın dayatmasıyla iptal edilen ‘Bakur’ belgeselinin sinema dünyasında yarattığı kriz, 26. Ankara Film Festivali’ne de sıçradı. ‘Bakur’un yer aldığı ulusal belgesel yarışması iptal edilen Ankara Film Festivali’nde şimdi de Onur Ünlü başkanlığında Demet Evgar, Serkan Keskin, Emrah Serbes ve Çiçek Kahraman’dan oluşan ulusal yarışma jürisi çekildiğini açıkladı.

    Jürinin yaptığı açıklama şöyle:

    “Basına ve kamuoyuna Ankara Ulusal Film Yarışması Jürisi olarak festivalden çekildiğimizin duyurusudur.

    12 Nisan 2015 tarihinde, 34. İstanbul Film Festivali kapsamında BAKUR (KUZEY) adlı belgesel filmin gösterimi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kayıt-tescil ve eser işletme belgeleri olmayan yerli filmlerin festivalde gösterilemeyeceğini bildirmesi üzerine, festival yönetimi tarafından iptal edilmiştir. Ardından, 16 Nisan 2015 tarihinde Ankara Uluslararası Film Festivali bir basın açıklaması yapmıştır. Bu açıklamada, 5224 sayılı sinema filmlerinin değerlendirilmesi ve sınıflandırılmasına ilişkin 2004 yılında yürürlüğe giren kanunun ilk defa çalıştırılarak festivalleri film gösteremez duruma getirdiği belirtilmiştir. Festivalde belgesel ve kısa film yarışmalarının iptal edildiği ve sadece kayıt-tescil ve eser işletme belgesi olan filmlerin gösterileceği duyurulmuştur.

    Ankara Uluslararası Film Festivali Ulusal Yarışma Jürisi olarak kayıt-tescil ve eser işletme belgesinin bir sansür mekanizması olarak işletilmesine karşı çıkıyoruz. Festivallere dayatılan bu uygulama sonucunda, filmlerin gösterimlerinin engellendiği bir ortamda jürilik görevimizi yerine getirmemizin mümkün olmadığını düşünüyor ve Ulusal Yarışmadaki jürilik görevimizden çekiliyoruz. Gösterilecek filmlerin seçiminde festivallerin özgür bırakılması gerektiğine inanıyor, filmleri gösterilmeyen sinemacı dostlarımızın yanında, sansüre karşı duruyoruz.”

    Onur Ünlü (jüri başkanı)
    Demet Evgar
    Çiçek Kahraman
    Serkan Keskin
    Emrah Serbes

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgilendirmeniz için ayrıca teşşekür ederiz.

      Sil
  3. bilgi için: internette bakur (kuzey) olarak dolaşımda olan belgesel, bakur değil, 2011'de tahrir belgeseli de çekmiş olan stefano savona'nın çektiği carnets d'un combattant kurde (2006) [bir kürt gerillanın defterleri] filmidir. film, kuzey'de değil, güney'de çekilmiştir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Söylediğiniz gibi bir şey olabilir. ama bu o bahsettiğiniz belgesel değildir.

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Evet, bu belgesel Bakur değil. "birisi" rumuzunu kullanan kişinin belirttiği gibi başka bir belgesel. Bu da fena değil. İzlemiştim. Şu var ki, Bakur filminin yapımcısı dahil tüm ekibinin bir ricası var. Bu blog'un adminine duyurulur. Eğer, bir şekilde Bakur'u elinize geçirirseniz lütfen yayınlamayın. Çünkü internet ortamında yayınlanması uluslararası festivallere ve yarışmalara kabul edilmemesi sonucunu doğuruyor. Filmin festivallerde olumlu eleştiri alması yapımcı ekibi daha nitelikli filmler yapmaya maddi ve manevi olarak teşvik eder düşüncesindeyim. Lütfen emeğe saygı.. Teşekkürler.

    YanıtlaSil